URGENT

L’Ajuntament treballa en una campanya per incentivar la convivència amb els animals a la via pública

Compartiu aquesta història

El consistori de Palafolls ha explicat que fa temps que treballa en una gran campanya de conscienciació primer, i sancionadora després, per evitar els problemes de convivència entre animals de companyia i els ciutadans a l’espai públic.

Ahir us explicàvem la iniciativa ciutadana de recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament actuacions per perseguir els propietaris d’animals incívics que deixen els excrements a la via pública amb el corresponent problema de salubritat.

En aquest sentit el regidor de Medi Ambient, Josep Rueda, explica que estan treballant en una gran campanya que vol, precisament, controlar millor l’espai compartit.

Segons Rueda es tracta d’aplicar la recentment aprovada ordenança de tinença d’animals de Palafolls. El pla vol primer identificar, censar i xipar tots els  gossos i gats del nostre poble, per tal de tenir-ne un control de la situació general.

Ara el consistori regalarà unes plaques identificatives a tots els animals censats per facilitar-ne la seva identificació.

Segons el regidor en les últimes setmanes s’ha aconseguir triplicar el cens de gossos potencialment perillosos i s’han iniciat fins a 8 tràmits sancionadors per incompliment de la normativa d’aquests animals.

La segona part de la campanya serà ja per informar de la normativa i després sancionar per fer complir les normes relatives als excrements a la via pública.

El consistori descarta fer perfils d’ADN als gossos per tal d’identificar els responsables de les deposicions. Al·leguen que són proves molt cares i que no es tenen les garanties de cadena de custòdia per tal de poder sancionar.

 

Foto: Reuters

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics