URGENT

La Biblioteca es consolida, però en disminueixen les visites

Compartiu aquesta història

Aquest passat 2017, la biblioteca ha dut a terme un total de 12 Mil préstecs, un servei que s’ofereix en diferents tipus de documents, com per exemple llibres, DVD’s, discos de música i còmics, entre d’altres.

En tota, són 21 mil les visites que ha rebut la Biblioteca al llarg d’aquest últim any, segons les dades que ha fet públiques la Diputació de Barcelona, l’organisme que gestiona aquest espai.

En declaracions a aquesta emissora, el director de la Biblioteca Enric Miralles, Josep Maria Simon, fa una doble valoració del que mostren les dades. Per una banda diu que són positives, però a la vegada admet que pot llegir-se en clau més crítica.

En aquest sentit, Simon destaca que, si bé les dades d’aquest últim any són bones, i en el cas del préstec s’han mantingut unes bones xifres, sí que s’observa una davallada en el nombre de visites a l’espai respecte altres anys.

Simon, per altra banda, explica que un dels punts forts de la biblioteca han estat les activitats que s’han ofert. De fet, l’ús d’aquest equipament municipal, no es limita només a la lectura o a l’estudi, sinó que també compta amb iniciatives com l’hora del conte, tallers i clubs de lectura, entre d’altres, que en l’últim any han augmentat.

El director de la biblioteca també explica que un dels canvis que s’han pogut observar darrerament és una disminució del públic infantil, davant d’un augment de la gent adulta, un fet que abans succeïa a l’inversa.

Simon també explica que un dels principals motius de la davallada general en l’ús d’aquest espai, que es dóna a nivell de tota la xarxa de bilbioteques, és la irrupció d’Internet com a eina d’informació, que ara els alumnes de les escoles utilitzen més, en detriment de l’ús de la bilbioteca.

De cara a aquest 2018, la Biblioteca Enric Miralles continua oferint l’espai de l’hora del conte, que es fa els dissabtes a les 12 del migdia, el club de lectura i la inclusió de nous tallers.

L’espai, que es va inaugurar ara fa pràcticament 11 anys, compta amb un fons documental de més de 30 Mil documents, la majoria llibres, però també CD’s, Vídeos documents electrònics i altres tipus de materials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics