Demanen que la Taula de la Tordera inclogui tots els pobles de la conca

Reunió Taula Treball Delta Tordera. Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Actualment la taula compta amb la presència d’entitats, ajuntaments i agents del Delta de la Tordera; bàsicament de Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls.

L’entitat Preservem el Litoral creu que cal ampliar aquesta mesa a tots els ajuntaments, entitats cíviques i ambientals i, també als sectors econòmics implicats i relacionats amb la conca de la Tordera, inclosa la riera d’Arbúcies, des del seu naixement .

L’entitat ecologista creu que és imprescindible comptar amb tots els agents implicats amb el riu en la seva integritat per tal de fer una diagnosi més acurada i poder projectar les futures actuacions tècniques o polítiques sobre la Tordera i del seu Delta.

Asseguren que no es pot parlar d’aigua o de cabal ecològic si no es parla de les Plantes embotelladores de la capçalera d’Arbúcies o del Montseny,  i de les captacions d’aigua al sector químic de Sant Celoni, o bé de les extraccions d’àrids al llarg de la conca.

Per tot plegat l’entitat demana incorporar aquests municipis i entitats al funcionament de la  Taula de Treball per a la recerca d’un Pla integral per a la regeneració del Delta de la Tordera, que s’està elaborant. Creu a més que si s’hi incorporen hi haurà un grau de compromís més gran per part de tots els ajuntaments i agents implicats de la Conca de la Tordera, alhora que un més alt grau de participació i debat.

Justament fa unes setmanes l’Ajuntament de Palafolls ja denunciava algunes mancances en aquesta Taula de Treball. El regidor de Medi Ambient, Juan Andrés Osorio, assegurava que mancava la presència del sector de la pagesia i denunciava el pes del sector hoteler.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics