URGENT

La neu emblanquina Palafolls a l’espera de les nevades d’aquest vespre

Compartiu aquesta història

Ja fa uns dies que s’anuncia una possible arribada de la neu a cotes baixes per aquestes properes hores, i les últimes previsions confirmen aquesta possibilitat.

Ahir a la tarda la neu ja va fer la seva presència en diferents indrets de Catalunya i de fet, de matinada, han caigut alguns flocs de neu, molt poca cosa, al nostre municipi,. Una neu que s’ha acabat glaçant per les baixes temperatures. La mínima aquesta matinada a PLF ha estat de 1 grau negatiu, tot i que l’episodi de nevada s’espera que arribi aquesta propera nit i per demà al matí.

L’Ajuntament de Palafolls ja ha començat a treballar per minimitzar els possibles efectes d’una possible nevada en les properes hores.

Des de primera hora del matí, els serveis municipals llencen sal a les cotes més altes del nostre municipi i en aquells  indrets del centre on hi ha molt de trànsit. Aquesta sal pretén d’entrada evitar que la neu agafi, però també evitar que es formin plaques de gel amb les glaçades de la nit.

Segons ha explicat aquest matí el regidor de governació de Palafolls, Rafael Cubarsí, la intenció és llençar sal contínuament, sobretot a les principals artèries de les urbanitzacions del nostre poble.

Fa 8 anys una forta nevada deixava incomunicada la urbanització de Ciutat Jardí. Un dels principals problemes que hi va haver en aquell episodi és que alguns conductors, davant la impossibilitat d’arribar a casa per culpa de la neu, van abandonar el cotxe enmig dels carrers impossibilitant l’accès de les màquines llevaneus i dels serveis d’emergències. Per això el consell és portar cadenes al cotxe i si no es pot continuar circulant deixar el cotxe ben estacionat.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que es poden produir gruixos de neu d’entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta, si bé també s’espera que la cota de neu vagi pujant ja demà al matí de forma ràpida de sud cap a Nord.

El Maresme, segons els últims avisos emesos, es troba en situació de risc moderat entre aquest vespre nit i al llarg de demà dimecres al matí.

Davant de la previsió, la Generalitat ha anunciat aquesta tarda que queda suspès el transport escolar a tot Catalunya de cara a demà. De fet, el departament d’Ensenyament ha   comunicat que s’intentarà que la jornada escolar es desenvolupi amb normalitat al llarg de demà, però s’aconsella evitar portar els nens amb transport propi per evitar el màxim possible la circulació a les carreteres.

De totes maneres, en cas que els centres escolars hagin de tancar, els ajuntaments i els centres escolars comunicaran telemàticament a les famílies de la decisió que s’acabi adoptant.

Per altra banda, des de les 4 d’aquesta tarda el Servei Català de Trànsit ha prohibit la circulació de camions a tot el territori català, una restricció que està previst que s’allargui almenys fins demà al matí i que dependrà de com continuï l’afectació de les nevades.

Què cal tenir en compte davant d’un episodi de nevades, tant si esteu a la carretera com a casa? Us donem alguns consells que cal tenir en compte:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics