URGENT

Malgrat celebra un seminari sobre la gestió del Delta de la Tordera

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda va celebrar-se el primer seminari sobre la gestió integral de la zona costanera del Delta de la Tordera, una iniciativa impulsada pel projecte ISACC TorDelta, i que dóna suport a la Taula de Treball sobre el Delta.

La jornada, que es va fer a l’Arxiu Municipal de Malgrat, va servir per posar en comú el coneixement sobre el Delta i com s’ha de gestionar des dels diferents agents implicats.

Entre els assistents i els ponents hi havia perfils tant tècnics com també polítics. Entre d’altres, hi havia el regidor de de Palafolls, Juan Andrés Osorio, juntament amb el tècnic de Medi Ambient del consistori i altres regidors de municipis veïns com Mireia Castellà, regidora de Medi Ambient al consistori malgratenc i Carles Aulet, regidor de Sostenibilitat de Tordera.

En declaracions a aquesta emissora, Osorio va explicar que el seminari, que encara tindrà 3 sessions més les properes setmanes, ha de servir per estudiar tant el Delta com el riu Tordera, i conèixer quins han de ser els plans de treball dels agents implicats en la taula de cara a la preservació de la zona.

El regidor palafollenc va destacar la importància d’actuar conjuntament tots els municipis implicats en el projecte, com són Palafolls, Malgrat, Tordera o Blanes, per tal de trobar un objectiu coherent.

A banda, també van participar al seminari membres del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, com Rafael Sardà i Enric Sagristà, i entre tots es vol dur a terme una taula rodona sobre les qüestions relatives a la gestió del Delta de la Tordera.

Sagristà ha explicat que un dels principals causants de l’erosió al delta és la gestió desintegrada, un tipus de gestió en què cada àmbit del Delta, com la platja, el riu o la plana, són tractats de manera independent.

Segons Sagristà, aquest és un factor molt important, juntament amb el canvi climàtic, que perjudica a la zona.

La jornada va servir per posar sobre la taula les diferents visions del riu per trobar els punts d’acord que ajudin a implementar accions conjuntes per millorar aquest espai natural.

 

Foto: Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics