URGENT

Diumenge arriben els Tres Tombs de Sant Antoni a Palafolls

Compartiu aquesta història

Com ja és tradició al nostre municipi, amb el primer cap de setmana de març arriba la festivitat dels Tres Tombs de Sant Antoni, una celebració que a Palafolls es fa més tard del que és habitual en altres localitat d’arreu del país.

L’organització d’aquesta festa va a càrrec de La Puput, una entitat que ja s’encarrega d’organitzar altres activitats culturals al nostre municipi.

El programa d’actes d’aquest diumenge comença a dos quarts de 10 del matí, amb la rebuda dels cavallistes que participen en els Tres Tombs a la Porta del Cel, a l’esplanada del Parc Fluvial de la Tordera.

Serà des d’aquest punt que començarà la desfilada dels animals, tant els cavalls com els altres que hi participin, fins a l’església de Santa Maria.

A partir de tres quarts de 12 del migdia s’iniciarà la benedicció dels animals, i seguidament ja començaran els Tres Tombs pel centre del municipi, amb una cercavila que manté el recorregut d’edicions anteriors.

Ho explica David Alenyà, membre de la Puput.

Alenyà ha explicat que de cara a aquest any esperen rebre una seixantena de cavalls, una xifra que es manté des dels darrers 8 anys.

De fet, no només hi participen cavalls, sinó també tota mena d’animals de companyia que sumen també als Tres Tombs.

Després del recorregut, La Puput ha organitzat un dinar popular que tindrà lloc al Casal d’Avis de Palafolls, obert a tothom, i pel qual s’ha de comprar prèviament el tiquet al forn de Pa Santa Maria.

Tot i que Sant Antoni sigui una festivitat que se celebra pels volts del 17 de gener, dia dedicat a aquest sant, a Palafolls ja és habitual que aquesta festa es dugui a terme pràcticament un mes i mig després d’aquesta data.

Aquest fet respon simplement a motius de calendari, ja que així es va decidir entre tots els municipis que celebren els Tres Tombs i on els cavallistes fan parada amb la cercavila d’animals.

Alenyà ha recordat que la dels Tres Tombs és de les activitats que més temps porta organitzant l’associació, juntament amb la Castanyada i també la Quina.

Els Tres Tombs es van recuperar de la celebració que ja organitzava el mossèn de Palafolls antigament, que va deixar de celebrar-se i que la Puput va decidir tornar a organitzar.

Cal recordar que la cercavila dels Tres Tombs d’aquest diumenge comportarà afectacions de trànsit als carrers del centre de Palafolls, que romandran tallats mentre duri la festivitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics