URGENT

El temporal de mar obliga a tallar el Passeig Marítim de Blanes i inunda la zona dels càmpings de Malgrat

Compartiu aquesta història

Un cop més, els efectes d’un nou temporal marítim s’han fet notar a la costa catalana, aquest cop afectant principalment la Costa Brava.

En el cas del municipi veí de Blanes, les fortes onades han obligat a les autoritats municipals a tallar la circulació al Passeig Marítim del municipi.

Ahir a primera hora del matí el temporal de llevant ja va inundar d’aigua el passeig i va obligar també a habilitar el doble mur de sorra sobre el passeig per contenir les onades.

De fet, les onades van oscil·lar a les primeres hores del matí entre els 2 i els 3 metres d’alçada, i van arrossegar aigua i sorra en un tram del Passeig Cortils i Vieta, una acumulació que va acabar provocant la inundació de la confluència del passeig amb la Plaça Catalunya.

La Policia local, Protecció Civil i la Brigada municipal van treballar per poder reobrir el passeig, que s’havia tallat tant a vehicles com a vianants.

Una afectació que també han patit els comerços i restaurants que hi ha al passeig. Alguns dels establiments han patit petits desperfectes a causa de l’entrada d’aigua, que també ha inundat un dels carrers propers al passeig.

Blanes no és l’única població amb afectacions per les onades. La zona dels càmpings de Malgrat va tornar a patir amb el temporal de mar i es va tornar a inundar ahir.

Com també passa habitualment aquest dijous hi va haver afectacions a la circulació de trens de la línia R1 de Rodalies, per la proximitat de les onades a les vies al tram del baix Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics