URGENT

Malgrat es queda sense palmeres canàries per culpa del morrut

Compartiu aquesta història

La setmana vinent començaran les tasques per retirar l’última palmera canària que hi havia en espai públic malgratenc. Es tracta de la palmera de Can Campassol, que es talarà després que s’hagi detectat que està seriosament afectada per l’escarabat morrut i, en conseqüència, podria suposar un problema de seguretat per la ciutadania.

Tot i que en un inici, el consistori havia informat que les tasques per retirar la palmera s’iniciarien avui, finalment començaran a partir de la setmana que ve.

Des de l’Ajuntament  han explicat que aquesta era l’última palmera canària de les 17 que havia tingut Malgrat de Mar en titularitat municipal, i que han anat morint en els últims anys per culpa del morrut.

Aquest escarbat va arribar a la nostra comarca ara fa 11 anys. L’animal s’introdueix dins de la palmera fins a provocar-li la mort. De fet, els símptomes externs es manifesten en un assecament de les fulles centrals de la corona, que es van engroguint i marcint. En  poques setmanes, gairebé tota la corona es veu afectada i la palmera acaba morint afeblida i pot caure.

En aquests 11 anys el morrut ha acabat amb la majoria de palmeres de la nostra comarca, que és la més afectada. A Palafolls també han mort desenes de palmeres. Només hi ha una excepció. La palmera de l’església, tot i haver estat infectada en el seu dia pel morrut, es va aconseguir salvar-la i guarir-la gràcies a un tractament específic. La seva companya, però, si que va haver de ser talada al 2008.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics