URGENT

Malgrat engega aquest dilluns els actes de commemoració del Dia de la Dona Treballadora

Compartiu aquesta història

El proper dijous 8 de març es commemora arreu del món el Dia De la Dona Treballadora, una jornada que reivindica, entre d’altres, la igualtat entre home si dones i on es posa en valor el paper del feminisme en la societat actual.

A Malgrat de Mar, a partir d’aquest dilluns s’enceten tot un seguit d’actes relacionats amb la commemoració d’aquesta jornada, impulsats des de la regidoria d’Igualtat del consistori.

El primer dels actes serà una xerrada, el dilluns, sobre dones i diners, a l’Escola Municipal d’Adults, i l’endemà es posarà en marxa un curs sobre la recerca de feina entre el col·lectiu de les dones que tenen més de 45 anys. El curs, que s’allargarà 3 dimarts, requereix d’inscripció prèvia per participar-hi.

El mateix dimarts a la tarda, es farà un debat sobre les dones i els moviments socials. Serà a la Biblioteca la Cooperativa, el mateix lloc on fins el 12 de març es podrà visitar l’exposició “Frente al espejo”, del col·lectiu Migrades.

L’endemà dimecres dia 7 es concentrarà el major gruix d’activitats. La jornada inclourà una paradeta de l’Associació Integrem per la Igualtat, a la plaça de l’Església, una xerrada sobre desigualtat de gènere, la lectura del manifest institucional en motiu del dia de la dona treballadora i una formació sobre obligacions legals i bones pràctiques en empreses en matèria d’igualtat.

El regidor d’Igualtat de Malgrat, Jofre Serret, ha explicat en declaracions a aquesta emissora que l’Ajuntament ha decidit no programar actes precisament el dia 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, perquè vol donar suport a la vaga feminista convocada per aquest mateix dia.

Serret explica que, d’aquesta manera, es poden posar en valor les reivindicacions d’aquesta vaga, convocada arreu de l’Estat.

El dijous 15 es tancaran els actes de commemoració del Dia de la Dona Treballadora amb la presentació del curtmetratge “Organizar lo imposible”, que han impulsat les kellys, el col·lectiu de dones que treballen en l’àmbit de la neteja a Barcelona.

Tal i com explica el regidor malgratenc, el curt vol desestigmatitzar la feina de netejar, un àmbit laboral que socialment es vincula amb les dones.

Entre d’altres activitats, la música també tindrà el seu espai dins dels actes malgratencs. Serà el proper dissabte dia 10, a partir de dos quarts de 9 del vespre, amb el concert que oferirà Paula Valls al Centre Cultural de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics