URGENT

Els Diables de Blanes, representants de Girona i la Catalunya Nord al 1r Concurs Nacional d’Enceses

Compartiu aquesta història

Aquest proper dissabte arriba la primera edició del Concurs Nacional d’Enceses, un esdeveniment que aplegarà diverses colles de diables d’arreu del país a Picamoixions, a la comarca de l’Alt Camp.

Entre les colles participants, hi haurà la colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que hi participarà juntament amb 10 altres grups de diables d’altres indrets del territori.

Els diables blanencs hi assistiran en representació de les comarques gironines i també la Catalunya Nord, i hi aniran una quarantena de membres de l’entitat.

El concurs té, com a un dels seus objectius, demostrar la feina que hi ha darrere dels espectacles que duen a terme les colles de diables, i servirà també com a punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entre els diferents grups.

D’entre les 11 colles en total en sortirà una de guanyadora, després que el jurat valori els mèrits acumulats en les dues rondes que tindrà la competició.

A la primera, les colles podran utilitzar el seu propi material pirotècnic que hagin dut al concurs, mentre que a la segona ronda hauran de fer servir material que facilitarà l’organització, sense coneixement previ dels participants.

Tot i que des de la mateixa colla admeten que el seu tipus d’espectacle potser no és un perfil guanyador en aquest concurs, asseguren que hi assisteixen per donar visibilitat a la seva proposta, marcada per la percussió de la seva banda i també els bufadors de foc, dos elements que comparteixen protagonisme i que, segons els diables blanencs, són dos trets que es diferencien d’altres propostes d’espectacles de foc d’arreu de Catalunya.

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes , amb 15 anys d’història en el món dels espectacles de foc, no seran els únics blanencs presents en aquest 1r Concurs Nacional d’Enceses, ja que la presentació de l’esdeveniment anirà a càrrec dels periodistes de Catalunya Ràdio Esther Plana i Quim Rutllant, tots dos de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics