URGENT

Hostalric crearà un Centre d’interpretació del Vescomtat de Cabrera

Compartiu aquesta història

A través del ple municipal, el consistori d’Hostalric va aprovar per unanimitat realitzar el projecte de rehabilitació d’un immoble de 2 plantes al carrer Major per tal que allotgi el futur Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera.

El projecte, amb un pressupost de 230 mil €,  preveu la recuperació de l’edifici original per posar en valor la muralla del municipi, que en el seu dia va ser el centre administratiu del Vescomtat de Cabrera.

Aquesta casa tindrà espais i sales que seran destinades a espais expositius del patrimoni d’aquest vescomtat, present al municipi, i s’ubicarà la seu del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera. A l’Edat Mitjana, el vescomtat de Cabrera va ser una important  jurisdicció feudal del Principat de Catalunya que s’estenia per una bona part de l’actual comarca de la Selva, l’Alt Maresme.

Justament el Castell de Palafolls i la seva baronia, que s’estenia per bona part dels municipis propers, va estar vinculada, amb més força a partir del s. XIV amb el  Vescomtat de Cabrera. El Senyor del Castell havia d’oferir vassallatge als poderosos vescomtes de Cabrera.

Hi ha diferents projectes en marxa per posar en valor aquesta poderosa jurisdicció feudal.

Blanes, juntament amb 12 municipis més de la Selva, forma part del projecte per impulsar el llegat del Vescomtat de cabrera en aquesta comarca amb un pressupost de 2 milions d’€. El pla, però, és a 2 anys vista i vincularà el llegat del patrimoni tant material com immaterial que ha deixat el Vescomtat de Cabrera amb funcions divulgadores i turístiques.

 

Foto: La Selva Comunica

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics