URGENT

Malgrat tanca una nova Marató d’Estalvi Energètic reduint a la meitat el consum dels pavellons

Compartiu aquesta història

Enguany Malgrat de Mar es tornava a sumar a la Marató d’Estalvi Energètic, una iniciativa amb l’objectiu de reduir el consum d’energia de diversos equipament municipals i on aquest municipi veí s’hi sumava per segona vegada consecutiva.

Per una banda, es buscava que la Marató fos una campanya de sensibilització entorn a les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, però a la vegada també s’ha volgut destinar l’estalvi energètic aconseguit a lluitar contra la pobresa energètica.

Segons ha informat el consistori malgratenc, després d’aquest mes de febrer la campanya ha finalitzat amb uns resultats satisfactoris pel que fa a les xifres d’estalvi.

En alguns dels equipaments municipals, com és el cas dels dos pavellons esportius i la piscina municipal, el consum energètic s’ha aconseguit reduir fins a més de la meitat del que és habitual en aquestes instal·lacions.

Concretament, s’ha assolit un estalvi del 62% en l’aigua en el pavelló i la piscina municipal, un percentatge que en el cas de la Biblioteca ha estat del 37 i mig %.

Des del consistori malgratenc han valorat molt positivament els resultats obtinguts, sobretot en el cas de l’estalvi de llum i d’aigua. Ho explica Mireia Castellà, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat.

La regidora ha destacat que les mesures implantades per aconseguir aquest estalvi energètic podrien mantenir-se més enllà del dies en què es realitza la Marató, cosa que permetria ampliar l’estalvi assolit.

L’Ajuntament de Malgrat ha agraït l’esforç de tots els responsables dels 5 equipaments implicats en la campanya, ha dit també que estudiarà si amplia el nombre d’equipaments de cara a la següent edició, tal i com ja va fer aquest any amb la inclusió de dos equipaments, que van sumar-se als 3 de la primera edició.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics