URGENT

Campanya sancionadora contra les distraccions al volant

Compartiu aquesta història

El Servei Català de Trànsit impulsa tota aquesta setmana una nova campanya contra les distraccions durant la conducció en les carreteres i vies urbanes catalanes, i destaca que es tracta del primer factor concurrent dels accidents.

La Policia Local de Palafolls s’ha adherit a la campanya i fins aquest diumenge, els agents del cos faran vigilància i controls per detectar les desatencions en la circulació, sobretot les relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús de dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió, i reproductors de vídeo o DVD dins els vehicles.

rere el 30% dels accidents mortals hi ha distraccions al volant”

Trànsit assegura que les distraccions durant la conducció, les més habituals per ús del telèfon, estan tenint “conseqüències tràgiques” i que la seva incidència en l’accidentalitat amb víctimes de 2017 va ser de prop del 30%.

L’any passat es van realitzar dues campanyes específiques contra les distraccions i l’ús del mòbil a Catalunya, que es van saldar amb més de 6500 denúncies.

El SCT recorda que, segons el Reglament general de circulació, l’ús de telèfons o altres sistemes de comunicació que requereixin la intervenció manual, així com l’ús d’auriculars, és una infracció greu que es castiga amb multa de 200 euros i la retirada de tres punts del carnet.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics