Donació de sang demà a Palafolls

Compartiu aquesta història

Cada dia, el Banc de Sang i Teixits fa parada en diverses poblacions del territori per tal que la població s’acosti a donar sang.

Precisament demà dissabte, Palafolls és un dels municipis on es duran a terme les donacions de sang. Serà de 10 del matí fins a 2 del migdia al CAP de Salut.

Com és habitual, des del Banc de Sang i Teixits es fa una crida a tota aquella població que pot ser donant perquè demà s’acosti fins al CAP de Salut a participar de la donació.

Sílvia Delgado, tècnica de promoció del Banc de Sang al Maresme, ha explicat a aquesta emissora que és molt important que la població doni sang.

El Banc de Sang disposa d’unes reserves que amb el temps caduquen, i constantment es requereix de noves apportacions per poder mantenir el nivell de demanda que fan els hospitals i centres sanitaris.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, no prendre una medicació que sigui incompatible amb la donació i tenir un bon estat de salut en general, entre d’altres.

Malgrat tot, a l’hora de donar sang és important que es tinguin en compte dos consells bàsics. Per una banda, prendre molts líquids, ja que cal compensar l’extracció de sang, i per l’altra evitar fer esport o activitats físiques les hores posteriors a la donació.

Segons ha explicat Delgado, les reserves del Banc de Sang es troben actualment en uns nivells estables, però ha destacat que és precisament en períodes previs de vacances, com Setmana Santa, a l’estiu, o quan hi ha ponts festius, que les donacions baixen.

És per això que remarca la importància de no deixar de participar en les donacions.

Tot i que tots els grups són importants, el grup 0– és un dels que més reserves requereix, ja que només un 8% de la població a Catalunya forma part d’aquest grup sanguini, i per tant les donacions són més escasses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.