URGENT

Vaga a l’autopista del Maresme durant la Setmana Santa

Compartiu aquesta història

El sindicat UGT ha convocat aturades parcials a les autopistes de titularitat d’Abertis durant la propera Setmana Santa. El que es vol es desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu ja que, segons ha informat el sindicat, el 70% de la plantilla «està en l’aire» a causa del final d’algunes de les concessions del grup.

L’objectiu de la UGT amb aquestes mobilitzacions és «resoldre la situació de bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu. Volen assegurar les condicions de treball als més de 1.700 professionals que actualment treballen a les autopistes espanyoles del grup Abertis, justament ara que hi ha dues empreses que volen comprar la concessionària. Segons el sindicat aquesta venda «tindrà com a conseqüència el desmembrament del grup».

Segons la UGT, la vaga serà des del 28 de març fins al 2 d’abril amb aturades parcials entre les 11 i les 14 hores per al torn de matí; entre les 14 i les 17 hores en el torn de tarda; entre les 22 i les 01 hores en el torn de nit.

La situació actual, segons la UGT, és la d’un «escenari d’absoluta incertesa agreujat per l’absència d’un model homogeni i consensuat per al finançament i gestió d’autopistes».

L’autopista del Maresme és només una de les moltes autopistes d’Abertis que tindran aturada aquesta setmana santa. Entre d’altres també afectarà a l’AP-7,  l’AP-2 (entre Saragossa i Tarragona); la C-33 entre Barcelona i Granollers o el tram de la C32 entre Castelldefels i el Vendrell, entre d’altres d’arreu de l’Estat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics