URGENT

L’Estat invertirà el que faci falta per refer el litoral el més aviat possible

Compartiu aquesta història

El Ministeri de Medi Ambient ha assegurat avui a Ràdio Palafolls que prendrà les mesures necessàries per tornar la normalitat el més aviat possible al litoral català que ha viscut en les últimes setmanes diferents temporals marítims que han tornat a malmetre la línia marítima de zones properes com Malgrat.

Justament el Departament de Costes ha començat a fer inventari dels danys dels últims temporals. Són bàsicament la pèrdua de sorra en espais concrets del litoral català, però també desperfectes en instal·lacions properes a la costa com ara passarel·les d’accés a l’aigua, alguns passejos marítims, voreres o  instal·lacions pròximes al litoral.

Segons apunten fonts del Ministeri a aquesta emissora amb l’inventari a la mà s’estudiarà quines accions a fer, si aportació de sorra a les platges afectades o bé d’altres per reparar esculleres.

Camí de la Pomereda inundat. Arxiu RP

Segons indiquen cal estar pendents de les previsions meteorològiques per evitar fer esforços inútils. Tot i això han volgut deixar clar que “es faran les mesures necessàries” i “s’invertirà el que faci falta”. A més afeigeixen que les actuacions es faran “el més aviat possible”.

No hem d’oblidar que els temporals arriben a les portes de la Setmana Santa i per tant, amb la proximitat d’una nova temporada turística.

Una de les zones més afectades pels últims temporals ha estat el nord del Maresme i més concretament Malgrat de Mar.

En aquesta població veïna els serveis municipals estaven treballant per retirar els efectes dels últims temporals, quan ahir, de nou, la mar va tornar a malmetre la zona dels càmpings. El fort vent ha provocat que les onades envaïssin el vial del Camí de la Pomereda, que ha quedat totalment negat d’aigua. Aquest fet ha obligat a tallar la circulació de vehicles en aquest punt per impedir que s’hi acostessin.

En breu, des del consistori malgratenc s’avaluarà les destrosses provocades pel mar amb l’objectiu de determinar quines són les accions futures a emprendre.

Les conseqüències d’aquest darrer temporal se sumen a les causades per les llevantades d’ara fa un any i de les quals la costa encara no ha aixecat cap, tot i les accions i promeses efectuades per l’Estat espanyol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics