URGENT

Blanes inicia una nova campanya per promocionar la pastisseria de Setmana Santa

Compartiu aquesta història

Per 6a vegada consecutiva, l’Ajuntament de Blanes impulsa la Campanya de Promoció dels Productes de Pastisseria de Setmana Santa, una iniciativa que té per objectiu donar a conèixer i donar valor els productes artesanals de les fleques i pastisseries durant aquestes dates festives, com són els tortells de Rams, les mones, els ous de Pasqua o els bunyols de vent o de crema.

Per dur a terme la iniciativa, el consistori blanenc ha editat 8.000 díptics, que s’han repartit en part pels centres escolars del municipi, ja que l’Ajuntament considera que els més petits de la ciutat són els principals consumidors d’aquests productes.

A la vegada, aquests fulletons també s’han distribuït a les Oficines de Turisme, empreses d’allotjament turístic, diversos equipaments municipals, entre d’altres ubicacions.

Estan editats en tres llengües –català, castellà i anglès–, i s’hi inclou informació de les 28 fleques i pastisseries del municipi, així com també s’hi destaca un llistat de les activitats que s’organitzen a Blanes en el marc de la Setmana Santa.

Tot plegat va sorgir de la demanda turística d’aquestes festes, que es dirigia sovint a les Oficines de Turisme per demanar informació sobre els productes gastronòmics típics d’aquestes dates.

Entre les activitats de Setmana Santa organitzades a Blanes, destaquen entre d’altres els tallers dirigits als més petits per confeccionar disfresses relacionades amb la Pasqua, com els manaies o els conills, així com altres activitats per fer-se la seva pròpia mona de Pasqua i un espectacle musical familiar de cara al dissabte.

Abans, el Dijous Sant, els manaies faran el relleu del capità dels Manaies de Blanes, i l’endemà divendres a la nit se celebrarà l’Anunci de la Processó, protagonitzada pels mateixos manaies.

Entre actes religiosos, Blanes comptarà també amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar, que se celebra al Santuari del Vilar el proper dimarts 3 d’abril.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics