URGENT

Blanes celebra diumenge la primera trobada amb els homes i dones que han participat en el Cant de l’Àngel

Compartiu aquesta història

Serà dins dels actes de la Setmana Santa, i és la primera vegada que s’organitza una trobada entre les persones que, al llarg del temps han participat en el Cant de l’Àngel.

De fet, actualment Blanes és l’únic municipi de la diòcesi gironina on es continua celebrant any rere any la Processó de Diumenge de Pasqua, també anomenada de l’Àngel o de l’Encontre.

En aquesta tradició, un noi o noia vestit d’àngel interpreta una peça musical que serveix per anunciar la ressurrecció de Jesús.

Segons es recull a l’Arxiu Municipal de Blanes, aquesta tradició és de carpàcter centenari, ja que a l’arxiu s’hi conserva una referència que ja situa a aquesta processó i al Cant de l’Àngel al segle XIX, concretament al llibre de l’escriptor Cortils i Vieta “Ethologia de Blanes”.

El que també es conserva a l’arxiu és la partitura original del mateix Cant de l’Àngekl, amb acompanyament d’harmònium, obra del compositor Mossèn Joan Batlle, i que data de l’any 1904.

Aquesty diumenge, doncs, es durà a terme l’anomenada Primera Trobada d’Àngels entre les diferents generacions de participants en aquest Cant de l’Àngel, després d’elaborar una llarga llista amb els homes i dones que han estat protagonistes d’aquest acte al llarg de tots aquests anys d’història.

Entre d’altres, també s’ha proposat fer un estudi sobre la història del Cant de l’Àngel a càrrec de la revista Blanda, que edita l’Arxiu Municipal de Blanes.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics