URGENT

A Palafolls es produeix un accident de trànsit pràcticament cada dos dies

Compartiu aquesta història

Durant l’any passat es van registrar al nostre municipi un total de 159 accidents de trànsit en vies urbanes. Això implica que gairebé cada dos dies hi ha un accident de circulació a Palafolls. La majoria d’aquests accidents són lleus i no hi ha ferits i, de fet, en tot l’any passat no s’ha hagut de lamentar cap accident mortal.

Aquests 159 accidents de trànsit han produït 2 ferits greus, 26 amb ferides lleus que han requerit ingrés hospitalari inferior a 24h i 87 persones han sortit il·leses de l’accident.

2 de cada 3 accidents s’han produït a la segona meitat de l’any i en especial incidència durant els mesos d’estiu. L’agost ha estat el més accidentat. Es van registrar 20 accidents de trànsit, lluny dels 8 registrats a l’abril i al febrer.

Enguany la Policia Local ha recollit una 80 més de denúncies o atestats que l’any anterior. Tot i aquest augment, Miguel Angel Marín, cap de la Policia Local, explica que no es deu a un augment del fet delictiu, sinó que moltes de les denúncies ja es tramiten directament des de la Policia Local.

El proper dia 13 d’abril es presentaran públicament les memòries de la Policia Local en un acte obert a la caserna i on s’explicarà tota la tasca del cos local de seguretat. La setmana passada, però, ja es va fer una presentació interna en la que es va donar algunes dades com l’accidentalitat al nostre municipi.

Un altre de les dades que ja s’han conegut són es sancions. Durant el 2017 es van tramitar 1329 multes, un centenar menys que l’any anterior. La majoria de sancions, un 92%, provenen de les denúncies de l’ordenança municipal, bàsicament de les zones blaves i verdes de la nostre localitat, però també hi ha denúncies de trànsit i d’altres ordenances com les de civisme o la de tinença d’animals.

Una de les accions més destacades de la Policia ha estat el desplegament de l’educació vial, que ha arribat a la majoria de cursos de les escoles del nostre municipi i que, de cara al proper any, es podria estendre també als alumnes de P3.

Actualment el cos local de seguretat compte amb una plantilla total de 17 persones, entre agents i personal administratiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics