URGENT

Blanes commemora el Dia Mundial de l’Activitat Física caminant fins al Santuari del Vilar

Compartiu aquesta història

El proper 6 d’abril és la data del calendari destinada a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física, però el municipi veí de Blanes ja ha començat avui dimecres a estirar les cames.

Ho ha fet amb una caminada fins al Santuari del Vilar, d’11 quilòmetres en total, i que s’emmarca dins d’una campanya arreu de Catalunya que inclou diversos esdeveniments esportius, i que se celebren durant tot aquest mes d’abril.

La caminada ha sortit a quarts de 10 d’aquest matí, i ha arribat fins al Santuari del Vilar, on s’havia organitzat un esmorzar. Seguidament, els participants han tornat a baixar fins a la Ciutat Esportiva Blanes, el punt de sortida de la caminada.

Enguany, la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física a Catalunya s’emmarca sota el lema “+ actius cada dia”, i s’han programat diverses activitats relacionades amb l’esport amb l’objectiu de promoure l’activitat física com a element fonamental per la salut física i també mental, i a la vegada combatre el sedentarisme.

De fet, el sedentarisme és un dels principals factors de risc de mort als països occidentals, i és el causant de més de 3.000 morts a Catalunya cada any.

En aqauets sentit, les persones que practiquen un tipus de vida de caràcter sedentari tenen entre un un 20 i un 30% més de probabilitats de morir abans que les persones actives físicament.

A través d’iniciatives com el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra arreu del món des de l’any 2002, es promouen diverses pràctiques que beneficien postiviament a la salut física i mental, com per exemple, acumular 30 minuts d’activitats física cada dia, una hora en el cas d’infants i adolescents, la pràctica d’activitats com la Ioga, el Tai-Txi o el Txi Kung, o també uns bons hàbits en l’alimentació i en les hores de son, entre d’altres consells.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics