Blanes commemora el Dia Mundial de l’Activitat Física caminant fins al Santuari del Vilar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El proper 6 d’abril és la data del calendari destinada a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física, però el municipi veí de Blanes ja ha començat avui dimecres a estirar les cames.

Ho ha fet amb una caminada fins al Santuari del Vilar, d’11 quilòmetres en total, i que s’emmarca dins d’una campanya arreu de Catalunya que inclou diversos esdeveniments esportius, i que se celebren durant tot aquest mes d’abril.

La caminada ha sortit a quarts de 10 d’aquest matí, i ha arribat fins al Santuari del Vilar, on s’havia organitzat un esmorzar. Seguidament, els participants han tornat a baixar fins a la Ciutat Esportiva Blanes, el punt de sortida de la caminada.

Enguany, la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física a Catalunya s’emmarca sota el lema “+ actius cada dia”, i s’han programat diverses activitats relacionades amb l’esport amb l’objectiu de promoure l’activitat física com a element fonamental per la salut física i també mental, i a la vegada combatre el sedentarisme.

De fet, el sedentarisme és un dels principals factors de risc de mort als països occidentals, i és el causant de més de 3.000 morts a Catalunya cada any.

En aqauets sentit, les persones que practiquen un tipus de vida de caràcter sedentari tenen entre un un 20 i un 30% més de probabilitats de morir abans que les persones actives físicament.

A través d’iniciatives com el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra arreu del món des de l’any 2002, es promouen diverses pràctiques que beneficien postiviament a la salut física i mental, com per exemple, acumular 30 minuts d’activitats física cada dia, una hora en el cas d’infants i adolescents, la pràctica d’activitats com la Ioga, el Tai-Txi o el Txi Kung, o també uns bons hàbits en l’alimentació i en les hores de son, entre d’altres consells.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics