URGENT

Investigats el cap de la Policia Local i 4 regidors de Pineda per l’expulsió de la Policia Nacional dels hotels

Compartiu aquesta història

El Jutjat d’Instrucció número 2 d’Arenys de Mar ha obert una investigació per presumptes coaccions contra els tres tinents d’alcalde de Pineda de Mar del PSC, a una regidora d’ERC i al cap de la Policia Local per l’expulsió d’agents de la policia nacional que s’allotjaven en hotels de la població arran de l’operació contra el referèndum de l’1 d’octubre. D’aquesta manera el magistrat ha admès a tràmit la querella presentada pel fiscal de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar.

La querella relata que arran de la convocatòria de referèndum de l’1-O es van Pineda va allotjar mig miler d’agents de la Policia Nacional en dos hotels de la cadena palafollenca Checkin Hotels.

Segons la querella l’allotjament va ser normal fins que l’endemà de la repressió al referèndum i davant les fortes protestes al carrer per la presència dels agents, una comitiva de polítics locals, encapçalada per Carme Aragonés, es va presentar en un dels hotels.

La seva intenció, explica l’acusació pública, era “comminar” la direcciónde l’hotel, “prevalent-se de l’autoritat que representaven”, per aconseguir l'”expulsió dels funcionaris de policia” allotjats als locals. Per fer-ho, es van entrevistar amb el director de l’establiment, al qual li van requerir que el tanqués, “amb el consegüent desallotjament dels policies” albergats a les seves dependències. La mateixa exigència va ser comunicada al gerent de la cadena hotelera de Palafolls.

Segons la querella, el regidor Jordi Masnou, hauria amenaçat de tancar l’hotel si l’establiment no feia fora als agents  de la Policia Nacional que havien participat en l’operatiu contra les votacions.

Davant aquestes pressions, la direcció de l’hotel va comunicar als efectius de la Policia Nacional que havien d’abandonar les instal·lacions l’endemà de la trobada, el 3 d’octubre. Aquell mateix 3 d’octubre, l’alcalde de Pineda, Xavier Amor negava les coaccions.

Aquesta va ser la nit que desenes d’agents congregats a la porta de l’establiment demanaven a crits poder sortir i actuar per dispersar als centenars de manifestants congregats prop de l’hotel demanant que marxessin del municipi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics