URGENT

Torna a baixar l’atur a Palafolls i també al Maresme

Compartiu aquesta història

Segons les últimes dades publicades per la Generalitat, el nostre municipi ha tornat a experimentar un nou descens en les xifres de l’atur.

Aquest passat mes de març, el nombre de desocupats ha baixat en 40 persones a Palafolls, una davallada que segueix a les 26 persones menys que ja van baixar el mes de febrer.

Actualment, al nostre municipi hi ha registrades 559 persones a l’atur, la xifra més baixa des del passat mes de setembre, quan l’atur mostrava les millors xifres des de l’inici de la crisi econòmica, i que milloraven com és habitual gràcies a la temporada d’estiu i l’augment dels contractes laborals.

De fet, fent una comparativa interanual, les xifres d’aquest març també milloren les d’ara fa un any, quan Palafolls registrava 627 persones desocupades.

La davallada d’aquests últims 30 dies suposa un descens del 6,7% respecte el mes de febrer.

La davallada de l’atur és idèntica en xifres absolutes al municipi veí de Tordera, on també baixa en 40 persones, però que en aquets cas dobla en nombre de desocupats al nostre municipi, ja que en registra 1.189.

Un dels municipis de l’Alt Maresme que ha registrat un descens més destacable del nombre d’aturats és Pineda de Mar, que aquest març ha vist com es reduïa en 186 persones el nombre total de desocupats.

El descens és molt destacable ja que tot just fa un mes, Pineda més reduïa en 3 persones les xifres d’atur. En aquest sentit, però, cal destacar també que aquest municipi és el que més desocupats registra a l’Alt Maresme, en total 2.221.

Una davalla també destacable aquest passat mes de març és la que ha registrat Calella, amb 107 aturats menys, o Malgrat, que compta actualment amb 144 persones menys en situació d’atur, i registra 1.093 desocupats. Malgrat és, de fet, el municipi que percentualment més baixa la seva taxa d’atur, en concret més d’un 11,6%.

En el cas de Blanes, el descens és també notable, ja que ha passat de reduir només 4 persones el passat mes de febrer a baixar fins a 278 persones segons les últimes dades publicades, cosa que significa un descens de l’atur de gairebé el 9%.

A nivell comarcal, l’atur s’ha vist reduït al global del Maresme, on ara s’hi registren 787 aturats menys que el mes de febrer. En total, la comarca compta ara amb 26.356 persones en situació d’atur.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics