URGENT

Blanes condemna la violència masclista

Compartiu aquesta història

Unes 400 persones, segons l’Ajuntament, es van reunir ahir al vespre al passeig de dintre per condemnar la violència masclista i mostrar el dol per la mort d’una dona a mans del seu marit ahir al matí en aquesta ciutat veïna.

La concentració ha inclòs la lectura d’un manifest de la Plataforma de Dones de Blanes en el que es condemnava la violència masclista i es posava de manifest que no es tracta d’un problema domèstic o tancat en els cercles íntims de la parella, sinó que és un problema estructural i social greu davant del qual no es pot donar l’esquena.

Minuts abans s’havia celebrat un ple extraordinari a l’Ajuntament per tal de mostrar el dol dels representants polítics i decretar 3 dies de dol oficial per l’assassinat de la veïna de la localitat a mans del seu marit.

El ple també ha reiterat el suport a totes les dones que pateixen la violència masclista  i ha refermat el seu  compromís d’esmerçar  tots els esforços necessaris per avançar en l’assoliment de més garanties perquè les dones puguin viure sense violència. L’alcalde de Blanes, Mario Ros, llegia als concentrats els acords presos.

La concentració s’ha tancat mantenint un minut de silenci en senyal de condol, i en record de la dona de 40 anys veïna del barri d’Els Pins que avui ha mort assassinada, el primer feminicidi comès a Catalunya aquest any 2018. Un llarg i sentit aplaudiment ha posat punt i final de manera definitiva a l’emotiu acte, on alguns homes i dones lluïen fulls amb un missatge curt i concís: “Ni una més!”.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics