URGENT

En llibertat els dos malgratencs acusats d’atemptat a l’autoritat, desobediència i desordres públics

Compartiu aquesta història

Aquest  matí els Mossos d’Esquardra han practicat 6 detencions a activistes independentistes que es van identificar el passat 30 de gener, després que accedissin al parc de la Ciutadella. Aquell dia hi havia el debat frustrat d’investidura a Puigdemont, que es va acabar cancel·lant.

El Parc es trobava fortament custodiat i blindat pels Mossos d’Esquadra, però finalment una porta es va obrir i alguns manifestants van poder accedir al seu interior.

Dos dels detinguts són de Malgrat de Mar i membres de La Forja Alt Maresme. Es tracta de dues persones que aquell 30 de gener els mossos van identificar. Ho explica l’Oriol Grèbol, membre de la Forja Alt maresme.

Les detencions s’han practicat a les 8 i a les 9 del matí i els detinguts han estat traslladats a la comissaria de Pineda, a l’espera de prestar declaració davant del jutge.

Segons expliquen els Mossos a aquesta emissora, els 6 detinguts estan acusats de atemptat a l’autoritat, desobediència i desordres públics. Grèbol assegura que no recorda cap episodi de violència aquella tarda al parc de la ciutadella.

Els mossos descarten registres arran d’aquestes detencions. La resta de detencions d’aquets matí s’han practicat al Pont de Vilomara, Solsona i també a Arenys de Munt i Òrrius.

Al Migdia, i segons la pròpia Forja Alt Maresme, els dos detinguts malgratencs han quedat en llibertat .

Foto: CCMA

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics