URGENT

Palafolls eixugarà tot el seu deute al mes de maig

Compartiu aquesta història

Així ho ha anunciat l’Ajuntament que espera poder liquidar els crèdits pendents en 2 mesos gràcies als bons resultats econòmics del consistori al tancament de l’exercici de l’any passat.

Evolució del deute de l’Ajuntament de Palafolls. RP

El 2017 s’ha tancat amb un superàvit de liquidació del pressupost de prop de 1 milió 200€. Són 300 mil€ més que l’any passat.

El romanent de tresoreria al tancament de l’exercici passat era de 2 milions 700 mil€. Una xifra que multiplica per  1000 el que hi havia un any abans. Llavors només va ser de 2500€.

Aquests bons resultats permetran eixugar el deute que encara té l’Ajuntament, entorn al milió 450mil€, bàsicament del Pla d’Ajustament Pressupostari al que va incorre el consistori fa just 6 anys.

Llavors, en plena crisi econòmica, l’Ajuntament va demanar un crèdit ICO per poder pagar les factures pendents als proveïdors. Es va demanar més d’un milió i mig d’€ cosa que  lligava al consistori d’un pla de viabilitat que marcava algunes polítiques de contenció de despesa i augment d’ingressos amb apujades d’impostos.

Al mes de maig es preveu poder liquidar definitivament aquest pla d’ajustament, pel que també s’acabarà la intervenció de l’Estat de les polítiques econòmiques del consistori.

Només quedaran pendents 170 mil€ que cal retornar a l’Estat, sense interessos. Es tracta d’uns diners que l’Estat va avançar per error a l’Ajuntament i que aquest ha de tornar sense cap sobrecost.

A partir del pressupost de l’any que ve, desapareixerà la partida destinada a l’amortització de préstecs i interessos deutors. Uns diners que es podran destinar a d’altres usos. Això suposarà alliberar uns 400 mil€ del pressupost municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics