URGENT

El personal de l’Ajuntament de Blanes rep formació sobre l’ús de desfibril·ladors i reanimació cardíaca

Compartiu aquesta història

El vespre d’ahir dimecres, la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va ser l’escenari d’un curs formatiu dirigit als treballadors del consistori blanenc.

Es tractava d’un curs d’aprenentatge sobre l’ús dels DEA (Desfibril·ladors Externs Automàtics), els aparells que permeten dur a terme les tasques de reanimació a una persona en cas de patir una aturada cardíaca.

L’objectiu del curs era traslladar als assistents els coneixements bàsics per aplicar els protocols de Suport Vital Bàsic i saber fer un ús adequat dels desfibril·ladors, uns aparells que estan preparats perquè els pugui utilitzar qualsevol ciutadà sense necessitat de tenir coneixements mèdics.

Abans d’iniciar les explicacions, els responsables van explicar als alumnes les nocions bàsiques per poder identificar una aturada cardiorespiratòria i saber com cal reaccionar davant d’aquest fet.

Així, el curs tenia com a finalitat específica que els treballadors del sector adquirissin coneixements, estratègies i habilitats de caràcter social per poder afrontar una situació d’aquest tipus, i poder fer-ho amb serenitat i eficàcia.

A través de diferents activitats pràctiques, els assistents al curs van aprendre, entre d’altres, a situar la víctima de l’aturada en una posició correcta, i la posició lateral de seguretat, així com es van plantejar diversos casos pràctics d’aturada cardíaca on s’utilitzava el desfibril·lador.

El curs, organitzat per Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes, estava adreçat a una quinzena de persones, i va ser impartit per un professor del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària de la UdG.

Segons dades del 2016 del Consell Català de Ressucitació, Catalunya registrava cada dia cinc casos de mort sobtada o aturada cardíaca, un 70% dels quals en l’entorn familiar o laboral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics