URGENT

Palafolls prepara un reglament sobre activitats a la via pública

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’ha iniciat a internet el procés de participació ciutadana per tal que els palafollencs puguin expressar les seves opinions, suggeriments i prendre part en l’elaboració del que ha d’acabar sent el reglament  d’activitats i esdeveniments a la via pública de Palafolls.

Aquest nou reglament vol regular les activitats organitzades per particulars, entitats i associacions en l’àmbit públic. Aquest document també establirà en quins casos es pot autoritzar o desautoritzar la realització d’activitats i quin és el procediment per sol·licitar permís.

El reglament, que es redactarà com a ordenança, també inclourà el règim sancionador pels casos d’incompliment de la nova normativa.

Aquesta nova ordenança comença a tramitar-se un mes després de la processó de Setmana Santa organitzada per la Confraria de Palafolls sense el permís del consistori. En ocasions el govern local ha expressat la manca d’eines per prohibir la desfilada dels exlegionaris en aquest acte i la manca de regulació per interposar una sanció a l’entitat per no fer cas a les indicacions del consistori.

Aquesta nova regulació podria marcar algunes directrius que permetessin prohibir una futura processó amb legionaris al nostre municipi, tot i que la nova ordenança també afectaria a totes les activitats que usin la via pública.

Segons indica el propi consistori a través del seu portal web, la finalitat d’aquesta ordenança és el manteniment d’un clima de civisme, de convivència social i respecte mutu entre la ciutadania.

Fins a finals de maig els ciutadans  o entitats que vulguin poden participar donant la seva opinió sobre aquesta regulació i aspectes que hauria de tractar. Per fer-ho hi ha un formulari obert al web palafolls.cat.

Demà es tractarà l’inici d’aquesta nova ordenança al ple municipal; en directe a partir de les 19h per Ràdio Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics