URGENT

La gamba agafa el relleu al peix blau a Blanes

Compartiu aquesta història

Després d’un abril amb el peix blau com a protagonista, aquest proper mes de maig el que serà l’indiscutible producte per excel·lència de la gastronomia a Blanes serà la gamba.

Ho serà amb les Jornades Gastronòmiques del Mes de Maig, que aniran dedicades a aquest marisc, i que han de servir per reivindicar-lo com a propi de la zona.

Aquest cop, en aquestes jornades hi participen 11 restaurants, els mateixos que fa un any, i ofereixen diferents propostes de plats que tenen la gamba com a principal ingredient.

Per exemple, entre d’altres, s’oferiran plats de rap a la marinera amb gambeta vermella de Blanes, gambetes a la planxa, bacallà en salsa verda i escamarlanets, també de Blanes, així com altres elaboracions, com carpaccio de gamba o crema de gambes, entre d’altres.

Tot plegat, com ja es va fer pel mes del peix blau aquest abril, s’ha recopilat en un fulletó on hi apareix tota la informació relativa a aquestes jornades gastronòmiques, on s’hi inclou el llistat de restaurants participants i les propostes de menús que s’ofereixen.

Aquest fulletó, a banda de la seva edició en paper, també s’ha publicat al web de visitblanes.net.

Aquest cop, el preu de les propostes gastronòmiques de la gamba van des del 16,50 euros fins als 60 €, tot i que s’ofereixen també menús degustació per a dues persones.

Les Jornades Gastronòmiques, que se celebraran entre demà i el proper 31 de maig, volen servir per reivindicar la gamba de Blanes com a producte propi. De fet, la varietat de gamba vermella es considera un dels productes més preuats a la zona, i és el producte estrella de la Confraria de Pescadors de Blanes amb molta diferència.

La iniciativa també ofereix altres propostes, com són diversos concursos amb premis, el Taller de Cuina Especial dedicat a la gamba que ofereix l’Aula Gastronòmica grenyal, que farà el dissabte 26 de maig, i el sorteig de productes emmarcat dins del projecte de sensibilització de Blanes Gluten Free.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics