URGENT

ERC denuncia l’atorgament de llicències d’extraccions de corall vermell a la costa catalana

Compartiu aquesta història

Diversos regidors i alcaldes d’ERC del Maresme, entre ells Susanna Pla de Palafolls,  han engegat aquest dilluns una campanya per denunciar l’atorgament d’una dotzena de llicències per extreure corall vermell al litoral entre Arenys de Mar i Begur.

Susanna Pla, a l’esquerra, amb la resta de membres d’ERC a la campanya. ERC-Maresme

Concretament, les alcaldesses d’Arenys de Mar i Canet, i portaveus republicans de municipis com Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat de Mar, han iniciat conjuntament amb el senador Bernat Picornell i altres regidors de la comarca una campanya per denunciar aquesta situació, que consideren una agressió, i han mostrat el seu rebuig davant la decisió d’atorgar llicències per fer les extraccions.

En declaracions a aquesta a emissora, el secretari d¡imatge i comunicació d’ERC al Maresme, Oriol Jordan, ha explicat que l’extracció d’aquest corall vermell suposa un risc per la seva conservació, ja que es tracta d’una espècie en perill d’extinció.

En aquest sentit, els republicans han anunciat que presentaran mocions a tots els ajuntaments perquè els municipis demanin també al Govern central que no atorgui les llicències per extreure corall vermell de les costes.

Jordan denuncia que el Govern central està aprofitant l’aplicació de l’article 155 per atorgar aquestes llicències, obviant la protecció que hi ha d’haver de la zona en aquest àmbit, ja que existeix una moratòria de 10 anys per part de la Generalitat que impedeix que s’extregui el corall vermell a les zones on el Govern català té competència, des de Begur i fins a la frontera amb França.

ERC consideren que amb l’atorgament de les llicències s’ha obviat la petició que va fer la Generalitat al Govern central per protegir també les zones que queden fora d’aquest àmbit de competència.

ERC considera que aquesta mesura va totalment en contra a les polítiques de conservació de la biodiversitat marina i protecció del litoral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics