URGENT

Un centenar d’alumnes de 6è de Palafolls s’avaluen de les seves competències bàsiques

Compartiu aquesta història

Uns 80.000 alumnes catalans de sisè de primària acabaran avui dijous les proves de competències, amb les que es busca saber el grau d’assoliment dels continguts de la primària. Aquestes proves ajuden a saber con funcionen les escoles concretes, però també el sistema educatiu, per tal de poder reajustar programes o metodologies.

Aquest any s’han fet 5 exàmens per avaluar la competència en llengua catalana, en llengua castellana, en llengua estrangera, matemàtiques i, com a novetat enguany el  coneixement del medi natural.

Anna Miranda és la cap d’estudis de Les Ferreries.

En aquesta nova prova de coneixement del medi natural es vol avaluar com s’expliquen els fenòmens naturals, reconèixer aspectes principals de la investigació científica i interpretar informació de caràcter científic proporcionada en forma de dades i proves.

En la resta de proves fetes aquests avaluen la comprensió lectora, oral i escrita en la de llengües, i les habilitats en numeració i càlcul, mesura i relacions i canvi en la matemàtica.

Un cop corregides s’envia un informe a cada família amb els resultats de cada estudiant, però també  es fa un informe a cada centre educatiu identificant aquells punts forts i febles per tal de poder planificar millor en els propers cursos.

Les proves de competències bàsiques són útils per ajudar a veure com fan el pas a secundària els alumnes dels centres escolars catalans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics