URGENT

Malgrat no prorroga la gestió de la Llar d’Infants i estudia municipalitzar-la

Compartiu aquesta història

L’equip de govern de Malgrat està estudiant quin ha de ser el futur de la gestió de la Llar d’Infants Municipal Els Fesolets.

La Junta de Govern local va aprovar ahir denegar la sol·licitud de pròrroga del contracte de serveis de la Llar a l’empresa que actualment s’encarrega de la seva gestió.

Núria Casajuana, regidora d’Educació i Infància de l’Ajuntament malgratenc, ha explicat a RP que aquesta decisió no es deu al tipus de gestió que fins ara ha desenvolupat l’empresa, sinó que s’ha hagut de fer necessàriament per poder posar damunt la taula quin tipus de gestió es vol fer a partir d’ara d’aquest servei municipal.

En aquest sentit, calia aturar la pròrroga del contracte amb l’actual empresa per, d’aquesta manera, poder repensar quin model es vol donar a la gestió de la Llar d’Infants, si bé la municipalització del servei o bé continuar atorgant-lo a una empresa externa.

La municipalització del servei de la Llar d’Infants és una opció que l’actual equip de govern de Malgrat ja s’havia plantejat des que va entrar a l’Ajuntament, a principis de l’any passat, i de fet és un dels acords presos prèviament a l’acord entre els quatre partits del govern.

Segons Casajuana, que l’Ajuntament pugui gestionar directament qualsevol dels serveis que ofereix sempre és una opció més bona que no pas haver de delegar la gestió a d’altres empreses, cosa que considera encara més destacable en el cas de la Llar d’Infants i d’altres serveis adreçats directament a les persones.

La Junta va encarregar ahir un informe econòmic a les àrees de Serveis Econòmics i Secretaria de l’Ajuntament per tal d’estudiar la viabilitat de la municipalització de la Llar d’Infants.

Fins, el servei de la Llar l’han estat oferint serveis externs al consistori, com va ser l’empresa CLECE S.A. i posteriorment l’empresa Serveis Educatius Cavall de Cartró, que va signar el contracte el mes de juliol de l’any passat, amb una durada d’un any, de l’1 de setembre fins al 31 d’agost d’enguany.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics