URGENT

Palafolls admet que no farà amics a la Taula del Delta de la Tordera

Compartiu aquesta història

Divendres el ple de Palafolls va aprovar el reglament i la constitució de la Taula del Delta de la Tordera. Es tracta d’una taula de treball impulsada pels ajuntaments de Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls amb la intenció d’aplicar una actuació conjunta i integral a la recerca de la preservació de l’espai natural del Delta i la baixa Tordera.

En aquesta taula, a banda dels consistoris, també hi són representats tots els agents implicats en aquesta meta de la preservació i millora de l’espai del delta; des del sector turístic, com la pagesia, entre d’altres.

Totes les forces polítiques de Palafolls van aprovar aquesta nova iniciativa que fa mesos que està treballant en posar les bases d’aquesta taula de treball.

De tota manera, el portaveu d’ERC, Francesc Alemany, recorda que no es podrà recuperar l’aqüífer i el cabal natural del riu sense reduir les extraccions d’aigua que s’hi fan actualment. Alemany assegura que justament Palafolls és líder en pous de captació  d’aigua de la Tordera.

El regidor de Medi Ambient de Palafolls, Juan Andrés Osorio explica que aquestes captacions estan controlades per evitar que arribin al segon aqüífer. En aquest sentit assegura que són conscient que amb aquesta taula es guanyaran molts enemics perquè, segons Osorio, el nostre municipi té clar els objectius de preservació ecològica del riu.

Osorio va anunciar un seguit de xerrades i taules de treball obertes al poble de Palafolls sobre la vessant ecològica, hídrica i reneutralitzadora de la Tordera, amb la que donar a conèixer la situació real del riu i els seus problemes principals.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va recordar que el riu, durant molts anys, va ser molt maltractat ecològicament i que calen iniciatives per regenerar l’espai i mantenir el cabal del riu.

Un cop cada ajuntament hagi aprovat la constitució de la Taula de la Tordera, s’espera que el proper 19 de juny es pugui fer la seva constitució formal i oficial a Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics