URGENT

Els partits comencen a preparar-se per les properes eleccions municipals

Compartiu aquesta història

A falta d’un any just pels propers comicis municipals els diferents partits polítics comencen a engreixar la seva maquinària amb la vista posada en la propera disputa electoral.

Com en ocasions anteriors, el líder del PSC, Valentí Agustí, que ha guanyat les últimes 9 eleccions al nostre municipi,  manté que no es tornarà a presentar a la reelecció. Tot i això el partit es prepara per si fos necessari renovar la seva llista.

Esquerra encara no ha anunciat el seu cap de llista, però res fa pensar en un canvi substancial de la candidatura  que, encapçalada per Francesc Alemany, va aconseguir duplicar el nombre de regidors en els últims comicis, arribant a ser la 2a força al nostre municipi.

El PP ha intentat recomposar-se al nostre municipi després que Bermán deixés el partit després de mesos de fortes desavinences i polèmiques. A falta d’un any per les properes eleccions, el PP continua sense estructura sobretot després que qui havia de ser el candidat dels populars, Miguel Muñoz, deixés abruptament el partit i comencés a col·laborar activament amb una altra candidatura.

Per la seva banda, Óscar Bermán s’ha embarcat en una nova proposta política que sota el nom de Nosotros, busca la regeneració política amb Espanya com a principal eix de les seves consignes. Així que Bermán podria presentar-se novament a Palafolls, ara com a candidat d’un nou partit.

El partit que està ja en marxa treballant amb l’horitzó a les properes eleccions és Ciutadans. Després de l’expulsió del seu primer regidor a Palafolls, Martí Victòria, el partit taronja ha renovat la formació i està agafant múscul davant els propers comicis electorals.

Finalment Victòria s’ha incorporat al projecte del PSC local.

ICV-EUiA es presentarà aquest proper any , probablement, sota les sigles de Palafolls En Comú, però el que sí és clar és que Juan Andrés Osorio no repetirà com a cap de llista, ja que els estatuts del seu partit no permeten encapçalar les candidatures 2 cops consecutius.

En les últimes eleccions, CiU va perdre tota la seva representació al consistori, i des de llavors la seva secció local ha quedat diluïda. Tot i que s’espera que presenti candidatura municipal, de moment no han oficialitzat cap moviment previ.

En les passades eleccions es van presentar 6 partits polítics a les municipals a Palafolls, i tot sembla indicar que enguany serà una xifra pràcticament igual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics