URGENT

La Diputació torna a finançar el projecte de dones i joves a San Isidro

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de Palafolls fa anys que impulsa projectes de cooperació internacional amb el seu poble agermanat de Nicaragua.

El principal projecte pretén apoderar a les dones i als joves amb risc de vulnerabilitat que viuen a San Isidro. És un gran projecte amb dues vessants que fa anys que es duen a terme. D’una banda la coneguda com a Casa Materna, on s’orienta i es dóna atenció sanitària a les dones embarassades de la localitat. A banda també es dóna formació sexual tant a dones com a homes.

L’altre vessant del projecte és el centre de Joves que busca treure del carrer a joves de la localitat centreamericana i dotar-los de formació laboral i ocupacional per procurar-los-hi un futur.

El projecte d’apoderament de joves i dones de San Isidro comptarà en aquests propers 2 anys, 2018 i 2019, amb el finançament complet de la Diputació de Barcelona, que fa anys que finança els projectes que es fan a Nicaragua.

Segons va avançar l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, en l’últim ple, en total es rebran més de 46 mil€ en les dues anualitats.

La cooperació amb Nicaragua continua després de més de 15 anys d’agermanament. Actualment el país està immers en fortes tensions polítiques arran de les mesures que vol introduir el president del país, Daniel Ortega i que afectarien a la Seguretat Social, cosa que ha causat revoltes populars.

Agustí, reconeix que el país viu un moment difícil i reconeix que hi ha tensions també en el propi San Isidro, on s’ha canviat de consistori, però espera mantenir aquest treball de cooperació.

Agustí espera poder viatjar  a finals d’aquest any al país per continuar supervisant en el terreny les polítiques solidàries engegades des de Palafolls des de fa anys, pel que espera poder organitzar una nova brigada de visita a San Isidro.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics