URGENT

L’Ajuntament de Malgrat vol recuperar l’antic camp de tir com a espai natural

Compartiu aquesta història

La Junta de Govern del consistori malgratenc va aprovar ahir dimarts la cessió de l’antic camp de tir del municipi a una empresa per tal que se’n faci càrrec.

Amb aquesta cessió, l’Ajuntament vol reconvertir la zona del camp de tir, situat a tocar de la Tordera, en un espai natural, eliminant les estructures de l’antic camp, que consideren incompatibles amb el medi ambient, i amb la finalitat de naturalitzar la zona.

Per fer-ho, el consistori ha signat amb la Societat Promocions Turístiques Blanes S.A. un contracte de cessió gratuïta perquè s’encarregui de la custòdia i gestió de l’espai, a partir de diversos objectius.

Per una banda, es vol encarregar l’estudi i els treballs necessaris per dur a terme la fase executiva del projecte i obtenir subvencions i ajudes per la millora de l’espai.

A la vegada, el projecte es planteja recuperar l’espai i facilitar el pas del camí paral·lel al camí de la Tordera, per fer-lo transitable a ciclistes i vianants; plantar bosc de ribera per naturalitzar l’espai; senyalitzar la zona i fer campanyes de sensibilització amb centres educatius i entitats ecologistes i, entre d’altres, donar continuïtat a la resta de trams de la ruta de la Tourdera.

Ara fa diversos anys, el camp de tir havia estat al centre d’algunes polèmiques. Per una banda, després de detectar-se un possible ús indegut de materials prohibits per part de l’entitat responsable de l’espai, com munició amb plom o la utilització de plats prohibits. Per l’altra, la infraestructura també havia aixecat polseguera després que es descobrís l’enterrament de centenars de cartutxos que suposadament procedien del mateix camp.

 

Foto: Ll.C. / El Punt Avui

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics