L’Ajuntament de Malgrat vol recuperar l’antic camp de tir com a espai natural

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Junta de Govern del consistori malgratenc va aprovar ahir dimarts la cessió de l’antic camp de tir del municipi a una empresa per tal que se’n faci càrrec.

Amb aquesta cessió, l’Ajuntament vol reconvertir la zona del camp de tir, situat a tocar de la Tordera, en un espai natural, eliminant les estructures de l’antic camp, que consideren incompatibles amb el medi ambient, i amb la finalitat de naturalitzar la zona.

Per fer-ho, el consistori ha signat amb la Societat Promocions Turístiques Blanes S.A. un contracte de cessió gratuïta perquè s’encarregui de la custòdia i gestió de l’espai, a partir de diversos objectius.

Per una banda, es vol encarregar l’estudi i els treballs necessaris per dur a terme la fase executiva del projecte i obtenir subvencions i ajudes per la millora de l’espai.

A la vegada, el projecte es planteja recuperar l’espai i facilitar el pas del camí paral·lel al camí de la Tordera, per fer-lo transitable a ciclistes i vianants; plantar bosc de ribera per naturalitzar l’espai; senyalitzar la zona i fer campanyes de sensibilització amb centres educatius i entitats ecologistes i, entre d’altres, donar continuïtat a la resta de trams de la ruta de la Tourdera.

Ara fa diversos anys, el camp de tir havia estat al centre d’algunes polèmiques. Per una banda, després de detectar-se un possible ús indegut de materials prohibits per part de l’entitat responsable de l’espai, com munició amb plom o la utilització de plats prohibits. Per l’altra, la infraestructura també havia aixecat polseguera després que es descobrís l’enterrament de centenars de cartutxos que suposadament procedien del mateix camp.

 

Foto: Ll.C. / El Punt Avui

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics