URGENT

Augmenten els accidents laborals al Maresme

Compartiu aquesta història

Segons les dades recollides per l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el nombre d’accidents registrats a la nostra comarca supera els que es van registrar l’anterior trimestre.

L’augment, segons l¡informe, no només és de caràcter trimestral sinó que també es detecta a nivell interanual.

El primer trimestre d’aquest 2018 un total de 961 treballadors i treballadores van haver d’agafar la baixa laboral després d’haver patit un accident a la feina.

Aquesta xifra representa un increment de pràcticament el 7,5% respecte al trimestre anterior i de poc més d’un 6% en comparació al mateix període d’ara fa un any.

Uns accidents que, segons l’informe, afecten majoritàriament al sector masculí, ja que 2 de cada 3 treballadors que han patit un sinistre al lloc de feina han estat homes.

Pel que fa a la gravetat dels accidents, l’informe recull que gairebé la totalitat dels sinistres aquest passat trimstre (un 99,48%) van ser de caràcter lleu, i només se’n van comptabilitzar 5 de greus, 3 al sector de la construcció i 2 al sector agrícola, dos àmbits que representen precisament els que tenen un índex d’incidència de sinistralitat laboral més elevat.

En el cas de l’agricultura l’índex s’enfila als 14.606,74 per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, mentre que en el cas de l’agricultura se situa en 2.890,71 per cada 100.000 afiliacions.

L’índex d’incidència de sinistralitat laboral supera al de nivell provincial i també el català. En aquest sentit, l’índex de sinistralitat maresmenc se situa al 968,10, mentre que el de les comarques barcelonines és de 825,45 i el de tot Catalunya se situa en 865,83.

De fet, el Maresme registra un índex d’incidència de sinistralitat laboral molt superior en tots els sectors econòmics, exceptuant la indústria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics