URGENT

Tordera instal·la caixes niu per controlar la població de ratpenats

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una nova mesura emmarcada de control biològic de plagues i insectes, com anteriorment ja s’havia fet en el cas de la processionària del pi.

Ara, segons ha informat l’Ajuntament de Tordera, l’Àrea de Medi Ambient del consistori ha focalitzat la campanya en la població de ratpenats, i ha instal·lat ens els darrers dies diverses caixes niu destinades al control i la reproducció d’aquests animals.

Les caixes, que han estat creades pels alumnes de l’Institut Lluís Companys, tenen per objectiu afavorir l’existència i reproducció dels ratpenats, per tal de minimitzar l’impacte d’altres espècies d’insectes, com per exemple els mosquits i, especialment, el mosquit tigre.

La col·laboració en aquesta campanya no només es fa amb els alumnes de l’Institut torderenc, sinó que també hi participa el Museu de Ciències Naturals de Granollers, a qui s’ha encarregat un estudi per conèixer millor la població d’aquest mamífer al municipi.

Per fer-ho, els tècnics del museu han instal·lat una estació de monitoratge a través de la col·locació de detectors d’ultrasons durant l’estiu, que serviran per enregistrar-los durant tota la nit.

L’actuació s’emmarca dins d’un programa que és útil per conèixer les espècies de ratpenats existents actualment i poder-les comparar amb les dades que s’extreuen de les altres 25 estacions d’arreu del territori.

Posteriorment a la instal·lació d’aquestes caixes niu, els ratpenats continuaran essent protagonistes al municipi amb la Bat Night, “la nit dels ratpenats”.

Es tracta d’una iniciativa que fa 14 anys que organitza el mateix Museu de Ciències Naturals de Granollers en diversos municipis de Catalunya, i durant la qual s’explica què són els ratpenats, la seva importància i perquè cal protegir-los, tot plegat al llarg d’una nit.

A Tordera, la proposta comptarà amb una xerrada sobre biologia i el comportament dels ratpenats, així comuna passejada per veure i sentir aquests animals.

 

Foto: Ajuntament de Tordera

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics