URGENT

Palafolls canvia el seu sistema de recollida selectiva

Compartiu aquesta història

A partir de d’avui, el nostre municipi estrena nova filosofia en el sistema de la recollida d’escombraries.

A partir d’avui la gestió de les escombraries canvia de mans, ja que passarà a gestionar-se des del Consell Comarcal, amb l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva.

Així avui s’eliminaran una 40a de punts de recollida d’escombraries. Seran bàsicament els punts on es situen contenidors de rebuig aïllats, ja que la nova política del consistori és crear illes en les que es puguin trobar la majoria dels contenidors de reciclatge i deixar d’oferir punts amb només 1 contenidor.

En una primera fase, que s’allargarà els propers 6 mesos, Palafolls tindrà una 70a de punts de recollida d’escobraries, però amb l’horitzó de reduir fins als 55 punt a principis d’any.

Aquests 55 punts, però seran complets amb almenys 5 contenidors, un per a cada fracció a recollir(rebuig, vidres, paper, envasos i orgànica).

Ho explica el regidor de Serveis de l’Ajuntament de Palafolls, Martí Victòria.

Victòria admet que aquest canvi pot comportar malestar als palafollencs que veuran com es redueix el nombre de punts de recollida de la brossa en general. De tota manera el regidor explica que tot plegat es fa per millorar l’actual sistema de recollida i millorar-ne els resultats.

El fet que cada illa tingui els 5 contenidors agrupats vol incentivar als palafollencs a separar correctament la brossa, ja que de fet la nova política implica un augment dels punts de recollida selectiva.

En aquest sentit, Victòria explica la nova distribució de les illes s’ha fet pensant en què no quedin punts sense cobertura del servei, tot i que, si fos necessari, es podria estudiar noves illes  allà on s’observin mancances.

Actualment, Palafolls recicla entorn un 29% dels seus residus. Un percentatge molt allunyat del que marca  el Pla de Gestió de Residus del municipi. Amb el nou sistema es vol arribar a separar correctament el 60% dels residus que es produeixen al poble.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics