URGENT

Trobada entre l’alcalde de Blanes i els concentrats pels drets de les persones migrants

Compartiu aquesta història

Mario Ros s’ha reunit aquest dilluns al migdia amb alguns dels representants de la tancada de protesta a l’esbarjo de la parròquia de Santa Maria de Blanes, on s’hi concentren des d’aquest passat dimecres.

Sota el col·lectiu de “Papers sense Contracte”, els concentrats reivindiquen la defensa dels drets i llibertats de les persones migrants, així com protesten contra la llei d’estrangeria, que consideren discriminatòria.

A la trobada d’avui hi ha assistit Ros acompanyat de la cap tècnica del Departament de Serveis Socials de Blanes, així com també quatre representants del col·lectiu.

D’entre els temes que s’han parlat a la reunió d’avui, destaca el Dret a l’Empadronament, una proposta per tal que facilitar l’accés al padró municipal a les persones que es trobin en situacions excepcionals de precarietat habitacionals, econòmiques o socials.

Es tracta d’una proposta que es vol portar amb una moció al ple ordinari de la setmana vinent a l’Ajuntament de Blanes, i sobre la qual s’ha estat treballant a través de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social.

D’altra banda, a la reunió d’aquest migdia també s’ha parlat, entre d’altres, sobre les qüestions d’emergència habitacional que pateixen les persones en situació de vulnerabilitat econòmica i social.

En aquest sentit, l’alcalde de Blanes ha informat als concentrats del calendari de les obres de rehabilitació dels pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust, que es destinaran a casos d’emergència habitacional.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics