URGENT

La Policia Local de Palafolls acaba el curs d’Educació Vial

Compartiu aquesta història

Amb una pedalada amb els alumnes de cicle superior  dilluns de Ferreries i dimarts de Mas Prats, el cos local de seguretat ha tancat el curs d’educació vial al nostre municipi.

Durant tot el curs escolar, la Policia Local de Palafolls ha desplegat un ampli treball de conscienciació i dinamització entorn a conèixer les normes bàsiques de circulació i convivència entre vianants i vehicles a la via pública.

S’han fet xerrades, làmines, sortides en bicicleta, un circuit tancat, entre d’altres activitats adaptades a cada edat per aconseguir l’objectiu d’aquestes sessions, que no és altre, que aconseguir que els alumnes assimilin quines són les actituds i normatives a l’hora de posar-se a circular per la via pública.

Aquesta aposta per l’educació vol que els escolars tinguin assumides les conductes apropiades un cop arribin a l’edat de conduir bicicletes, motocicletes i cotxes.

En aquest sentit, el caporal de la Policia Local de Palafolls, Josep Lluís Moreno, ha explicat que en activitats com el Parc Mòbil o la pedalada es van observar casos de bicicletes sense frens o infants que arribaven sense el casc, i considera que a casa també cal treballar sobre la conscienciació d’aquestes conductes.

Més enllà de saber com comportar-se davant el volant o conèixer les principals senyals de trànsit, els més petits han après coses més bàsiques i útils pel seu dia a dia; des de la necessitat de mirar tres cops abans de creuar un carrer o memoritzar el número d’emergències per si algun dia n’han de fer ús.

Moreno ha valorat molt positivament totes les activitats que s’han fet, algunes d’elles amb el recentment estrenat parc mòbil, i destaca que els infants són molt conscients del que han de tenir en compte quan surten al carrer i la seva vulnerabilitat.

Des del cos local de seguretat ja han avançat que la intenció és continuar amb aquestes activitats d’educació vial de cara als propers cursos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics