URGENT

Les campanes de l’església continuen sense sonar a les nits des de fa més de dos anys

Compartiu aquesta història

El mes de febrer del 2016 les campanes de l’església de Santa Maria van deixar de sonar a la matinada per la queixa d’un veí que residia prop del campanar.

En aquell moment, la seva queixa es va emmarcar en una demanda que va fer el Síndic de Greuges a un total de 14 municipis catalans, entre ells Palafolls, per tal de prendre mesures que garantissin el dret al descans de la població i que evitessin les molèsties derivades del toc de les campanes a la nit.

Tot i que uns dies més tard s’apuntava a la possibilitat que tornessin a sonar, ja fa més de dos anys entre 11 de la  nit i les 7 del matí, el campanar de Palafolls no ha tornat a fer sonar les campanes.

El mossèn de Palafolls, Salvador Gras, ha explicat a aquesta emissora que en el seu moment van acceptar la decisió, tot i que considera que en aquest sentit la normativa és molt restrictiva.

El mossèn creu que molta gent les troba a faltar, ja que creu que era una bona manera de tenir referències horàries, fins i tot a les nits.

Segons ha explicat Mossèn Gras, una possible solució per poder continuar oferint els tocs civils de les hores al campanar durant la matinada seria instal·lar un altre martell que tingui menys força i que per tant les campanes no facin tant soroll.

La proposta es va presentar ja fa dos anys, però la parròquia encara no ha rebut resposta de l’Ajuntament.

El mossèn ha explicat que de moment resten a l’espera a de la resposta del consistori, i diu que la parròquia està a la disposició del que decideixi el govern municipal.

En el seu moment, la majoria dels veïns de prop de l’església van mostrar la seva sorpresa i fins i tot indignació per la decisió que deixessin de sonar les campanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics