URGENT

Malgrat ja té les 8 propostes finals per votar als pressupostos participatius

Compartiu aquesta història

El grup motor dels pressupostos participatius de Malgrat ja ha triat les 8 iniciatives que seran votades a partir de les setmana vinent per la ciutadania malgratenca.

Es tracte de 8 projectes d’àmbit urbanístic, cultural i de la mobilitat on s’hi destinaran fins a un total de 180.000 euros del pressupost municipal.

En l’àmbit urbanístic hi ha la millora d’algunes voreres en mal estat de la cantonada dels carrers Llibertat amb Sant Pere, i de la cantonada del carrer del Carme amb el carrer Blanch; la millora de la plaça de Catalunya; l’acondicionament del solar de l’antic escorxador; la compra de tendals desmuntables per fer ombra a les activitats a l’aire lliure i la remodelació i sanejament de la plaça de Ca l’Arnau.

En l’àmbit cultural, s’ha escollit la instal·lació de panells informatius als edificis catalogats com a Béns d’Interès Local i un concurs per pintar murals a diferents murs de Malgrat i també fer un gran mural a l’entrada del municipi.

Per últim, en l’àmbit de la mobilitat s’ha escollit una proposta per millorar els desplaçaments en bicicleta, pel que fa als carrils bici i els estacionaments.

Aquestes 8 propostes es posaran a votació a partir de dilluns que ve i fins el dilluns 16 de juliol i hi podran participar tots els empadronats a Malgrat majors de 16 anys.

El regidor de Participació Ciutadana de Malgrat, Ramir Roger, ha explicat que la previsió és que es puguin acabar triant entre 4 i 6 propostes, tot plegat en funció del cost de cadascuna de les propostes votades, que oscil·la entre els 15.000 euros les més econòmiques fins als 50.000 30euros les més costoses.

Roger considera que el més prioritari és que es puguin contractar les necessitats i serveis al llarg d’aquest mateix 2018, tot i que creu que serà durant els primers mesos del 2019 que podran executar-se la majoria de les propostes.

Des del consistori malgratenc esperen que es pugui repetir la iniciativa de cara a l’any que ve, i s’ha encoratjat a la participació no només de la ciutadania malgratenca sinó també de Palafolls i altres municipis de la zona, en la fase de plantejament de propostes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics