URGENT

Els hotelers de Pineda mantenen que l’Ajuntament els va pressionar per expulsar els policies de l’1-O però no volen personar-se

Compartiu aquesta història

Ahir dilluns van declarar davant del jutge d’Arenys de Mar el director, el gerent i 4 treballadors dels hotels CheckIn de Pineda pels fets del passat 3 d’octubre, amb la sortida dels policies allotjats per l’operatiu de l’1 d’octubre.

El gerent de l’establiment ha explicat a la jutgessa que va ser pressionat des de l’Ajuntament de Pineda perquè expulsessin els agents de policies que hi havia allotjats.

Segons publiquen diversos mitjans, l’hoteler també tenia la possibilitat de personar-se a la causa com a part perjudicada de l’afer amb el consistori, però ho ha rebutjat, segons han explicat fonts judicials.

A banda del gerent, també han comparegut durant els interrogatoris cinc treballadors més de l’hotel, així com un dels recepcionistes.

Segons fonts judicials, els responsables de l’hotel haurien explicat que els quatre regidors de l’Ajuntament investigats –tres membres de l’equip de govern del PSC i una regidora d’ERC a l’oposició–, així com el cap de la Policia Local de Pineda, els haurien pressionat perquè fessin fora els 496 agents de la policia espanyola que estaven allotjats als establiments.

L’endemà del referèndum de l’1-O, el grup hoteler va emetre un comunicat on ja s’apuntava que l’Ajuntament havia “amenaçat” l’hotel amb “tancar-lo durant 5 anys” si no es feia fora als policies, tot plegat després de la nombrosa manifestació a les portes dels hotels.

l’endemà 3 d’octubre apareixia un nou comunicat, aquest cop signat conjuntament per l’Ajuntament i la cadena CheckIn, on es desmentia que hi hagués hagut cap pressió i que la marxa dels policies s’havia decidit “de mutu acord” per les dues parts. Els policies van acabar marxant el 5 d’octubre, tal i com estava previst.

Ara, segons es desprèn de la declaració dels responsables de l’hotel, el comunicat conjunt s’hauria emès sense el consentiment de l’establiment.

En total han passat pels jutjats d’Arenys fins a 6 testimonis, i també hi ha declarat 3 responsables de la policia espanyola: un inspector en cap, un inspector i un subinspector.

La instrucció del cas continua oberta i encara falta la declaració dels tres regidors de l’Ajuntament de Pineda i el cap de la Policia Local investigats, tot i que encara no hi ha cap data fixada per fer aquestes declaracions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics