URGENT

Diversos ajuntaments commemoren el dia de l’Orgull LGTBI

Compartiu aquesta història

Avui 28 de juny se celebra el Dia Mundial de l’Alliberament LGTBI, i com a mostra de commemoració d’aquesta data alguns dels Ajuntament de la nostra zona han penjat als seus balcons la bandera de l’Arc de Sant Martí, element que identifica al col·lectiu LGTBI.

És el cas, per exemple, de Malgrat de Mar, que a banda de penjar la bandera al balcó de la casa consistorial també llegirà un manifest just abans d’iniciar la sessió del ple extraordinari d’avui dijous.

De cara a la setmana vinent, el consistori malgratenc ha preparat també diversos actes, com xerrades o espectacles, vinculats amb la celebració d’aquesta data.

A Blanes, entre d’altres, també s’ha hissat la bandera de l’Orgull LGTBI. De fet, el consistori blanenc penja el 17 de maig la del moviment transsexual, amb motiu de la celebració del Dia Internacional Contra la Transfòbia, i el 24 d’octubre se celebra el Dia Internacional a favor de la Despatologització de la Transsexualitat com a malaltia mental.

Així, les banderes de suport al moviment LGTBI onegen ara tres cops l’any al balcó de l’Ajuntament de Blanes, després que al 2016 s’aprovés per unanimitat una moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes.

 

Foto: @jofreserret

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics