Tordera renova el seu sistema de telecontrol de la xarxa d’aigua

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Tordera i Aqualia han dut a terme recentment noves actuacions per optimitzar la gestió de les instal·lacions hidràuliques i l’aprofitament dels recursos hídrics del municipi.

Segons ha informat el consistori torderenc, entre aquestes actuacions destaca la renovació i ampliació del sistema de telecontrol, que ha de permetre conèixer i gestionar, en temps real, qualsevol incidència o anomalia que es pugui produir en les instal·lacions d’abastament d’aigua del municipi.

El nou sistema de telecontrol substitueix l’antic sistema per uns equips nous amb que han de permetre comptar amb una millor fiabilitat i que, a la vegada, inclouran pràcticament la totalitat de les instal·lacions del sistema de distribució d’aigua del municipi de Tordera, cosa que amb l’antic sistema només es donava cobertura a una part de les instal·lacions.

Amb l’entrada en funcionament del nou sistema també es podrà tenir a temps real, les 24 hores al dia i els 365 de l’any, tota la informació sobre el nivell i el cabal de sortida dels dipòsits, i també el nivell de clor lliure residual.

La telegestió de les instal·lacions de la xarxa d’aigua permet al Servei Municipal d’Aigües anticipar-se de manera preventiva a possibles avaries, i evitar que cap client que s’interrompi el servei de resultes d’alguna avaria.

D’altra banda, el nou sistema també permet poder analitzar els valors dels consums mínims nocturns dels diferents sectors de la població i detectar fuites d’aigua ocultes, analitzant els consums històrics. D’aquesta manera, el sistema permet millorar notablement el rendiment del servei, minimitzant les pèrdues d’aigua.

 

Foto: Ajuntament de Tordera

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics