3 barris de Blanes patiran canvis de circulació a partir d’aquesta setmana

L’Ajuntament de Blanes posa en marxa a partir d’aquesta setmana un canvi de circulació amb motiu de l’obertura de carrers de la primera fase del Pla Parcial Costa Brava.

Un dels canvis es farà a l’Avinguda Jaume I, que recuperarà el sentit de circulació que es va invertir ara fa sis anys.

La modificació afecta tres barris del municipi: La Pedrera, Mas Enlaire i Mont-Ferrant, i també es canviaran els itineraris i parades de les línies d’autobús 1, 5 i 8.

Segons ha informat el consistori blanenc, durant aquesta darrera setmana s’han accelerat les feines de regulació, ordenació, instal·lació de senyalització horitzontal i vertical i altres detalls logístics.

A la vegada, des de l’Ajuntament  es va fer una reunió fa pocs dies amb els veïns dels vials afectats per informar-los de tots els canvis que es durant a terme, i la Policia Local ha distribuït notes informatives a peu de carrer.

La modificació afecta principalment quatre vials que donen accés al centre de la vila, així com als carrers adjacents. Es tracta de l’Avinguda Jaume I i Joan Carles I, el carrer Riera Alta i Rambla Joaquim Ruyra, en el seu tram nord entre la Plaça Solidaritat i el Carrer Riera Alta.

El fet que ja hagin acabat els treballs d’urbanització de la primera fase del Pla Parcial Costa Brava, la seva obertura significarà que els canvis previstos ja es facin efectius.

Així, l’Avinguda Jaume I canviarà a partir d’aquesta setmana vinent el seu sentit circulatori en tota la seva allargada, entre la Plaça de la Solidaritat i la Plaça de l’Escorxador, cosa que farà que aquesta avinguda recuperi el sentit de circulació que havia tingut fins l’any 2012.

Tot plegat també afectarà a diverses línies d’autobús, que hauran de modificar el seu recorregut habitual. Seran les línies 1, 5 i 8, que modificaran els seus itineraris i també traslladaran algunes de les parades. A la vegada, s’habilitarà també un carril d’ús exclusiu per a autobusos i taxis que ha de servir per facilitar que augmentin les freqüències de pas.

Al web de l’Ajuntament de Blanes s’hi pot consultar tota la informació relativa a aquestes afectacions a la mobilitat del municipi, que viurà aquests canvis en plena temporada turística i amb l’estiu ja ben entrat.

El consistori espera que amb la nova reordenació del trànsit de vehicles i bicicletes els veïns i visitants puguin entrar i sortir de Blanes d’una manera molt més senzilla, fluïda i directe a la zona nord-est, així com poder suprimir cruïlles i encreuaments perillosos i introduir altres millores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics