L’Ajuntament habilita dues línies de comunicació per a queixes i suggeriments amb la recollida selectiva

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les escombraries continuen significant un punt calent i problemàtic a Palafolls. Després de les queixes per l’excés de brossa als contenidors, l’Ajuntament ha posat començat a enviar una carta a la ciutadania explicant el procés de canvi i on també s’anuncia la posada en funcionament de dues noves vies de contacte per a les possibles incidències.

El consistori ha anunciat que posa en marxa el telèfon 673 539 843 i també el correu electrònic plf.residus@palafolls.cat  per tal que es puguin comunicar incidències relacionades amb el servei de recollida selectiva al municipi, com queixes, suggeriments, dubtes o qualsevol altra qüestió que es consideri adient.

En la mateixa carta, el consistori explica en què consisteix el nou procés de canvi que va iniciar-se ara fa poques setmanes, i aprofita per demanar disculpes per les molèsties generades durant els primers dies d’entrada en funcionament del nou servei.

A la vegada, l’Ajuntament aclareix que s’està treballant per “accelerar” el període de transició amb la nova empresa i tornar a la normalitat “el més aviat possible” amb el nou sistema, que ha de ser “més econòmic i molt més sostenible i curós amb el medi ambient”.

Tot plegat, després que en els darrers dies s’hagin observat casos de deixalles dipositades en voreres del carrer i on no hi ha contenidors.

Concretament, i segons ha pogut saber aquesta emissora, s’han detectat casos a la zona del carrer Sindicat i el carrer Feixetes dels León, al carrer de Baix amb el carrer Major i també en alguns punts de l’avinguda Costa Brava.

En aquests punts han aparegut els darrers dies bosses de residus que han estat llençades fora dels contenidors.

Aquesta emissora ha pogut parlar amb alguns veïns de la zona, que han lamentat la situació, i que consideren incívica.

Són els testimonis de la Sònia i l’Anna Maria.

Altres veïns lamenten també la situació i consideren que en molts casos això passa per la falta de compromís de la gent a l’hora de reciclar o per la mandra de fer-ho, i en aquest sentit, alguns d’ells creuen que les eines per fer-ho existeixen.

En altres casos, però, entenen que algunes persones acabin optant per no reciclar, pel fet de trobar-se amb els contenidors plens de brossa i inutilitzables.

Són en Toni i la Marta.

Fa dues setmanes, poc després d’iniciar-se el canvi, l’Ajuntament admetia errors en la transició del servei cap a l’empresa encarregada de la gestió de la recollida, i demanava paciència a la ciutadania.

A la primera fase del canvi del servei de recollida d’escombraries, que s’allargarà durant aquest proper mig any, Palafolls passa a tenir una 70a de punts de recollida d’escombraries, però l’Ajuntament ha previst que a principis de l’any que ve s’arribi a reduir fins a les 55 illes completes, amb tots els contenidors de les diverses fraccions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics