L’atur baixa a Palafolls fins a nivells previs a la crisi econòmica

L’arribada de la temporada d’estiu s’ha fet notar en les xifres de l’atur d’aquest mes de juny, que han deixat al nostre municipi les millors dades des d’abans de l’inici de la crisi.

Segons les dades de l’últim mes de juny, s’han registrat a Palafolls un total de 468 persones en situació d’atur. Són 36 menys que el mes anterior, i suposa la primera vegada que es baixa de la xifra dels 500 aturats.

Es tracta d’una baixada que arriba, com és habitual en aquestes dates, per l’increment dels contractes laborals a la temporada turística, amb l’augment de llocs de treball, especialment en la restauració i el turisme.

Malgrat tot, la davallada d’aquest juny suposa la millor registrada fins ara, ja que just fa un any hi havia 507 aturats a Palafolls, i en fa només dos eren 594, superant en més de 120 aturats els que hi ha actualment a la mateixa època de l’any.

De fet, la xifra actual és pràcticament la meitat dels aturats que es van registrar als mesos de desembre de 2012 i febrer de 2013, quan a Palafolls hi havia 922 persones en situació d’atur.

El descens de la desocupació no només s’ha deixat notar a Palafolls sinó també a la resta de municipis de l’Alt Maresme i de les rodalies.

A Tordera han baixat el mateix nombre de persones a l’atur, 36, i ara se’n registren 1.083. En el cas de Malgrat, l’atur s’ha reduït fins a les 878 persones, 106 menys que el mes anterior.

A Pineda es continua registrant el màxim de persones aturades de l’Alt Maresme i la segona xifra més alta de la comarca, amb un total de 1789 persones, però aquest cop també s’aconsegueix reduir la xifra, i ara són 133 aturats menys que el mes anterior.

Calella també redueix el seu atur, i aquest mes de juny ha registrat un total de 1026 persones sense feina, 74 menys que fa un mes, mentre que a Santa Susanna la reducció és més tímida, i l’atur baixa en 16 persones, situant-se a les 141 persones desocupades.

En xifres globals de la comarca, el Maresme redueix ara l’atur en gairebé 1.000 persones –en total, 989–, i registra amb les últimes dades un total de 23.442 persones sense feina a la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics