Diverses agències d’habitatge demanen que s’aixequi la moratòria dels pisos turístics a Lloret

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons publiquen diversos mitjans, una vintena d’agències que s’encarreguen de la gestió de pisos turístics s’han unit en una plataforma per reclamar al consistori lloretenc que aixequi el veto a la creació de nous habitatges d’ús turístic al municipi.

Aquesta moratòria va ser aprovada el 2016, i ara aquestes agències consideren que és “ineficient”. Argumenten que la normativa no ha servit per reduir l’intrusisme, i que “ha fet proliferar les pràctiques il·legals”.

A la vegada, s’ofereixen per col·laborar amb l’Ajuntament de Lloret en aquesta lluita i demanen que es “deixi de castigar” als professionals que fan les coses ben fetes.

Entre els aspectes que més critiquen de la normativa hi ha l’obligatorietat de tenir una placa a la façana amb el número de llicència, el número de capacitat màxima amb què compta l’habitatge i un telèfon de contacte del gestor, així com també l’obligació de contestar a la policia en un temps màxim de 30 minuts. Un altre aspecte de la normativa que denuncien és el fet que el consistori pot retirar la llicència d’ús turístic si no es demostra que l’habitatge es lloga a turistes durant 15 mesos seguits.

La plataforma, que té el suport de l’Associació Turística d’Apartaments Cosa Brava-Pirineu de Girona, lamenta que no s’hagi comptat amb ells per perseguir les pràctiques, i creu que s’hauria de demanar la col·laboració del sector per solucionar la problemàtica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics