Endesa substitueix part del cablejat dels veïnats torderencs de Sant Tou i Sant Andreu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons ha informat la companyia elèctrica, recentment han finalitzat els treballs de reforma tecnològica de la part de la  xarxa elèctrica de baixa tensió al municipi veí de Tordera, concretament a la zona boscosa dels veïnats de Sant Tou i Sant Andreu.

L’objectiu dels treballs, segons Endesa, és l’increment de la seguretat en les infraestructures, minimitzar l’impacte visual i també la millora de la qualitat i la continuïtat del servei als clients.

L’operació ha consistit en la substitució de poc més de 4 quilòmetres de xarxa aèria convencional de baixa tensió per un nou tram de cable trenat, que passa per una zona boscos del Parc del Montnegre i Corredor, dins de la Xarxa d’Espais Naturals protegits.

Segons Endesa, la instal·lació d’aquests nous cables representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes.

Aquest nou disseny, destaca la companyia, és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, permet augmentar la seguretat i també s’integra d’una millor manera en l’entorn natural, ja que hi queda més camuflat.

La mida del nou cablejat és alhora més gran, cosa que permet incrementar la capacitat de servei que fins ara tenia aquesta zona.

En aquest sentit, Endesa explica que es poden repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir les puntes de consum que puguin produir-se, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en aquesta zona de Tordera.

 

Foto: Endesa

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics